Memacu arus da'wah berpandukan al-Quran dan as-Sunnah dengan methodologi Salaf. Menggerakkan arus Tajdid, Tasfiyah dan Tarbiyah. Layari laman rasmi INTIS http://intisonline.com
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Mari Berkenalan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 183
Join date : 12/06/2009
Age : 29
Location : Tampin

PostSubject: Mari Berkenalan   Sun Jun 14, 2009 2:09 am

Assalamualaikum wbt.

Tengok kawan-kawan semua taaruf panjang lebar, rasa sogan pulak. Jadi saya edit ye saya punya

Nama: Mohd Masri b Mohd Ramli
Lahir: 23 Januari 1987
Lokasi: UIA Gombak-Tampin N9
Karier: Pelajar kuliah ekonomi
Pendidikan:
Tadika Kemas Pantai Dalam KL
Sekolah Rendah Kebangsaan Bangsar KL
Sekolah Rendah Agama Rakyat Kampung Pasir Dalam KL
Sekolah Rendah Kebangsaan Tunku Besar Tampin N9
Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Besar Tampin N9 (sebulan sahaja, selepas tu pindah ke sekolah jiran)
Sekolah Menengah Kebangsaan Tampin N9
Matrikulasi UIAM PJ
UIAM Gombak

Status: Bujang
Emel: muslimz87@yahoo.com
Weblog: http://lobaitampin.blogspot.com


Last edited by Admin on Sun Jun 14, 2009 12:22 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://intisonline.com
Abu MardhiYYah



Posts : 34
Join date : 13/06/2009
Age : 30
Location : UIA

PostSubject: Salam Perkenalan   Sun Jun 14, 2009 9:24 am

Nama: Muhamad Hafizi Mihzan Bin Zaidon

Nickname: Hafizi/Fizi/Mizan (Local), Hafiz (Foreign), Pak Anjang (among niece & nephew)

Asal: Kulai Johor

Pendidikan:
1) Sek Kebangsaan (F) Sg. Sibol (1992-1998)
2) Sek Men. Agama Arab An-Nur (Benut, Pontian Johor) (1999-2003)
3) Ma'had Johor (2004)
4) Universiti Islam Antarabangsa (2005-till now)

Umur: 23 Tahun (18 March 1986)

Adik-beradik: 6 orang (anak ke-5)

Status: Bujang

Bidang Pengajian: Ekonomi

Cita-cita: Pensyarah (Doakan kawan-kawan)

Blog: http://abumardhiyyah.blogspot.com/

Remark: Saya ni jarang berforum, tapi sebagai menyahut seruan Masri i.e Lobai Tampin (kalau tak dia marah nanti dalam meeting orang tak support dia..hehe..sorry Masri gurau jerk) dan juga berkongsi pandangan, saya pun turut bersama meramaikan forum ini, tapi banyak function kat sini tak tahu...Embarassed..(agak memalukan jugaklah saya ni tapi InsyAllah saya godeh2 nanti sampai tahu)..

SALAM PERKENALAN UNTUK SEMUA WARGA INTIS DAN AHLI FORUM YANG LAIN...SALAM MUHIBBAH UNTUK SEMUA


Last edited by Abu MardhiYYah on Fri Dec 18, 2009 11:51 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
abu_muawiyah



Posts : 4
Join date : 14/06/2009
Age : 30
Location : Gombak

PostSubject: Salam ta'aruf   Sun Jun 14, 2009 10:28 am

Alhamdulillah, ana menyahut adik Masri..

Nama: Abu Muawiyah@Abdul Qayyum Hadi Bin Mat Husin
Umur: 23 tahun pada 4 Julai

Asal: Bachok, Kelantan DN.

Pendidikan:
1) Sek Keb Seri Kota, Kota Bharu (1993-1998)
2) SMU(A) Maahad Muhammadi Lelaki (1999-2003)
3) Matrikulasi UIAM (2004-2006)
4) Kampus Utama UIAM Gombak (2006-sekarang)

Adik-beradik: 11 orang (anak ke-4)

Status: Complicated Laughing

Bidang Pengajian: Kejuruteraan Pembuatan

Cita-cita: Jurutera di samping guru Bahasa Arab(jika mampu)

Terjebak dengan Sunnah ini adalah sewaktu mengenali kuliah sunnah di sekitar Kota Bharu terutama kuliah Maulana Mohd Asri Yusoff. tetapi darah sunnah mengalir dari bapa lagi,cuma secara tak langsung. Dia meminati cara pemikiran TG Nik Abd Aziz termasuklah diriku.. dan seterusnya mengenali manhaj Dr MAZA di matrik..memang hati ini tertarik dgn dakwah sunnah. Pernah m'cari2' agama selepas habis maahad,sempat pergi Pondok Pasir Tumboh.tp tak masuk dgn jiwa..
Crying or Very sad

Wallahua'lam..
Back to top Go down
View user profile http://abu-muawiyah.blogspot.com/
Muhammady7



Posts : 1
Join date : 14/06/2009
Age : 26
Location : Kuantan-K.L,Looking foward to KSA

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Sun Jun 14, 2009 3:43 pm

Assalamu `Alaykum
Menyahut seruan Akh Masri yg mencoret di wall Facebook saya.

Nama: Mohammad Faeez Harith bin Khairil Anuar bin Hj Abd Mubin bin Hj Abd Hamid b Tuan Muda Haji Idris

Nama Market: Muhammady7

Tarikh Lahir: 21 Sya'ban 1410 /18 Mac 1990(kiraan berdasarkan kitab jawi lama ya,bukan converter internet,jadi memang takkan sama)

Tempat Lahir: Kuantan,Pahang

Pendidikan :
1995:Taski Islam Bkt Setongkol,Kuantan
1997-2002: Sekolah Kebangsaan Teruntum
2003: Sekolah Menengah Sultan Abu Bakar,Kuantan
Februari 2003-2007: Sekolah Sains Hj Ahmad Shah,Pekan
Jun 2008-Sekarang: Kolej Islam Antarabangsa,Kg Bt Muda,Selangor

Status Perkahwinan:Bujang

Profession:Pelajar Diploma Pengajian Islam Dan Sains-Sains Kontemporari

Kemahiran yang dimiliki: Memasak,Merapu

Profession Idaman: Shari'ah Advisor

Blog: www.muhammady7.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://www.muhammady7.blogspot.com
Abu_Ayyub



Posts : 25
Join date : 14/06/2009
Age : 27
Location : ...........

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Sun Jun 14, 2009 7:04 pm

بسم الله الرحن الرحيم

السلام عليكم...

أخوكم في الله....

Nama: Abu Ayyub / Muhammad Fashan b.Ahmad Ziadi b.Ibrahim b.Che Tam

Tempat Lahir: Hospital Bersalin Pulau Pinang
ةMenetap di Taiping Perak.

Tarikh Lahir: 7 September 1989

# Pendidikan:

Tabika Perpaduan Batu Lancang Pulau Pinang : 1993-1995
Sek Rendah Kebangsaan Jelutong Barat : 1996
Sek Kebangsaan Banggol Jas, Selama Perak :1996-2001
Madrasah Islahiyyah Sungai Bayor, Perak :1996-1998
Sek Menengah Kebangsaan Agama Kerian,Semanggol Perak :2002-2006
Pusat Bahasa Arab Yayasan Islam Kelantan: 2006-2007
Asasi Syariah Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya Nilam Puri, Kelantan: 2007-2009
Lepas ni: ???????????? Question

Status: Solo

Bidang Pengajian: Syari`ah Islamiyyah

anak ke 7 dari 8 orang adik beradik..

minat: Membaca,menulis,mengkaji,mengembara

Kenal Sunnah tahun 2007 melalui pembacaan dan seorang senior di Kelantan..

اللهم يا مقلّب القلوب , ثبت قلبي على دينك....

blog: http://madrasahhadith.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile
takde_abu



Posts : 2
Join date : 14/06/2009

PostSubject: Salam ta'aruf   Sun Jun 14, 2009 7:55 pm

Assalamualaikum wbt.

Pendek je... Copy masri punye template. Hehe

Nama: Abdul Ghafur Abdul Rahman
Lahir: 8 Oktober 1985
Lokasi: Jepun (mulai minggu depan insya4JJl selama 3 bulan)
Karier: Software Engineer
Pendidikan:
Taski Saidatina Maimunah
Sekolah Kebangsaan Seri Sekamat
Tahfiz ABIM
SMKA Maahad Hamidiah Kajang
Matrikulasi UIAM PJ
UIAM Gombak

Status: Bujang
Emel: victordelacroix@gmail.com, ghafur.rahman@yahoo.com
Weblog: takdak gak
Back to top Go down
View user profile
hana87



Posts : 2
Join date : 14/06/2009
Age : 29
Location : Palmy NZ

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Sun Jun 14, 2009 8:00 pm

Salam

Nama: Farhana bt Md.Azizan
Lahir: 26 Mac 1987
Hometown : Kangar, Perlis, Malaysia.
Course: Bsc Maths

Pendidikan:
Sekolah Kebangsaan Sena
Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra
Sekolah Menengah Kebangsaan Derma
UNITEN
Massey University
Status: Penyokong

Emel: hana_zan@yahoo.com

Wassalam
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 183
Join date : 12/06/2009
Age : 29
Location : Tampin

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Sun Jun 14, 2009 11:22 pm

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah dah ramai taaruf. Sedikit masa lagi nanti saya akan terangkan hala tuju forum kita ini.

Jazakallahu Khairan Kathira untuk akhi Abu Ayyub yang sudi menyertai forum ini. Moga ilmu beliau itu akan dimanfaakan oleh forumers di sini semaksima mungkin. Jangan lokek-lokek berkongsi ye akhi Abu Ayyub.
Back to top Go down
View user profile http://intisonline.com
Ibn Yusof



Posts : 1
Join date : 15/06/2009
Age : 30
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Mon Jun 15, 2009 1:13 am

Ibn Yusof merupakan nama pena bagi Ezry Fahmy Bin Eddy Yusof.

Dilahirkan di Kuala Lumpur pada 21 November 1986 bersamaan 18 Zulhijjah 1406 Hijriah. Hasil perkongsian kasih sayang antara Eddy Yusof Amirullah dan Roziah Baharom.

Mendapat pendidikan awal di Tadika Lai Meng, kemudian di Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina Lai Meng dan seterusnya mendapat pendidikan peringkat menengah di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Cina Confucian.

Salah seorang graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam jurusan Ekonomi & Pengurusan Sains dan pengkhususan dalam pakej Ekonomi Islam.

Kini menyambung pengajian di peringkat Sarjana di International Centre for Education in Islamic Finance (INCEIF) dalam program Chartered Islamic Finance Professional (CIFP).

Penulis boleh dihubungi melalui alamat email: ibn.yusof@gmail.com

Walahu'allam.

p/s:Copy & Paste daripada blog.Cool
Back to top Go down
View user profile
ridhuan.abdmalik



Posts : 1
Join date : 15/06/2009

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Mon Jun 15, 2009 4:39 pm

Assalamualaikum..

Nama: Abu Muawiyah Muhammad Ridhuan bin Abdul Malik.
Asal: Johor Bahru.
Pengajian: Kolej Islam Antarabangsa, Caves.
Back to top Go down
View user profile
nusayba



Posts : 7
Join date : 16/06/2009
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: assalamualaikum   Tue Jun 16, 2009 11:12 pm

Very Happy Very Happy Smile

NAMA (EJAAN DALAM IC) : ZULAIKHA BINTI ABDUL HALIM

DILAHIRKAN PADA : 11 MEI 1990

TEMPAT : SELANGOR

PENDIDIKAN :

TAK MASUK TADIKA
SEK KEB MERBOK (PUSAT) - DARJAH 1-3
SEK REN ISLAM TIJARAH -DARJAH 3
SK MERBOK (PUSAT) - DARJAH 4-6
SMK MERBOK - TINGKATAN 1-5
SMA SUNGAI PETANI/ BEDONG - 2 HARI Very Happy
SMK IBRAHIM - TINGKATAN 6 (3 HARI ) Very Happy
KOLEJ MATRIKULASI KEDAH - 1 BULAN
UNIVERSITI MALAYA, NILAM PURI - SETAHUN, ASASI PENGAJIAN ISLAM DENGAN SAINS, 2008/09
UNIVERSITI MALAYA, KUALA LUMPUR - SEKARANG, ASASI PENGAJIAN ISLAM DENGAN SAINS (TAHUN KE 2)

HOBI :

MEMBACA APA SAJA YANG BERMANFAAT,
MELUKIS, TENGOK LANGIT WAKTU PETANG, TENGOK BINTANG WAKTU MALAM

BARU MULA MENULIS DALAM BLOG
http://nusayba-musafircinta.blogspot.com

EMEL : flyaway115@ymail.com
Back to top Go down
View user profile http://nusayba-musafircinta.blogspot.com
Abu MardhiYYah



Posts : 34
Join date : 13/06/2009
Age : 30
Location : UIA

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Wed Jun 17, 2009 1:21 am

nusaybah ni kali pertama sy dengar ada orang masuk sekolah kurang dari 3 hari kat sekolah kemudian pindah..haha agak lucu jgklah..agaknya kalu sekejap mcm ni..kenal pak guard jelah..(sebab kalu nak masuk sekolah selalunya org tnya pak guard dulu mintak kebenaran untuk yg first timer) Laughing..gurau2 jerk yerk..
Back to top Go down
View user profile
Abu MardhiYYah



Posts : 34
Join date : 13/06/2009
Age : 30
Location : UIA

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Wed Jun 17, 2009 1:25 am

hana87 wrote:
Salam


Massey University
Status: Penyokong

Emel: hana_zan@yahoo.com

Wassalam

nak tnya hana87, Massey University tu kat mana? first time dengar..
Back to top Go down
View user profile
nusayba



Posts : 7
Join date : 16/06/2009
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Wed Jun 17, 2009 8:42 pm

mmg agak lucu...tapi alhamdulillah, dalam tempoh 2 hari tu banyak ilmu yg sy dapat, walaupun kurang menyeluruh,
antaranya, saya mula kenal musthalah hadis, iqna'
serta sempat belajar 1 hadis Rasulullah, selain tu belajar ttg sam'iyyat : bab malaikat.
sampai sekarang saya masih ingat rupa pengetua sekolah tu sebab
dialah yang ajar kami subjek tauhid.
tu la 1st time sy belajar di sekolah menengah agama.
Nice experience.
Bidang2 ilmu tu saya sambung di UM
Back to top Go down
View user profile http://nusayba-musafircinta.blogspot.com
S a j i d a



Posts : 7
Join date : 18/06/2009
Age : 29
Location : Ardhul Maliziy

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Thu Jun 18, 2009 6:33 am

Bismillah.

Nama: Bintu Abi Harithah Nor Sajidah Bintu Zulkafli

Tarikh Lahir: 4 Januari 1987

Latar Belakang Pendidikan:
1. Sek. Keb. Sri Skudai, Johor (1994-1997)
2. Sek. Seb. Kg. Laut, Kelantan (1994- tapi 2bulan sahaja sebab ikut ibu bersalin & berpantang di sana)
3. Sek. Keb. Taman Sri Pulai, Johor (1998-1999)
4. Sek. Men. Tunku Abd Rahman PUtra Kulai, Johor (2000-2002)
5. Kolej Islam Sultan Alam Shah, Klang (2003-2004)
6. Matrik UIA Petaling Jaya (2005-2006)
7. UIA Gombak (2007-2010, inshaALLAH)

Latar Belakang Keluarga:
Anak ke-4 dari 7
Tinggal di area Johor Bahru

Sejarah mengenali Sunnah:
Sebenarnya adik saya dah lama bawak fikrah sunnah dalam famili, tapi buat 'dono' je sebab rasa macam pelik.. Crying or Very sad jadi berterus-terusan la jadi ahli bid'ah masa tu. Mad then bila masa masuk matrik, belajar ngan Xifu Naser & dia yang banyak buat saya bukak mata pasal sunnah ni. Siap suruh buat assignment pasal bid'ah. So masa tu la kaji sikit2 pasal bid'ah ni & mula ada impian nak jadi ahli hadith. Laughing tak tahulah mampu ke tak. Rasa macam berat sangat la pulak. Ada banyak cita-cita.. Nak jadi pendukung sunnah, lahirkan generasi sunnah, jadi translator buku (bm-arabic @vice versa) sambil berbisnes. flower


Okaylah setakat tu saja [dah panjang pun]. Moga dengan sertai forum ni, ilmu agama dalam diri ni akan bertambah lantas membawa diri lebih dekat dengan DIA. Amin.

ummuilhami.blogspot.com
ana.sajida@gmail.com
Back to top Go down
View user profile http://ummuilhami.blogspot.com
Admin
Admin


Posts : 183
Join date : 12/06/2009
Age : 29
Location : Tampin

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Thu Jun 18, 2009 1:05 pm

Test
Back to top Go down
View user profile http://intisonline.com
hafizah



Posts : 1
Join date : 14/06/2009

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Thu Jun 18, 2009 1:20 pm

Salam..
Nama :Nurhafizah Amilsarifhudin
T.Lahir: 11 Syaaban 1406H / 21 April 1986
Umur : 23 Like a Star @ heaven
Nick names : Hafizah, Fizah, Dayah
Email : hafizaihanaa@yahoo.com

Pendidikan:
1)Tadika Kemas Serting 2, Jempol, N9 (92 kot)
2)Sek.Ren Serting Felda, Jempol, N9 (1993-1998)
3)Sek.Agama Serting (name betoi tatau) (1996-1997)
4)SMK Bdr Br Serting, Jempol, N9 (1999-2003)
5)MCIIUM (2004-2005)
6)UIAM (2005 til now..i.A lame lagi..mudah2an)
(LLB)-Latin Legum Baccalaureus (Bachelor of Laws)

Kenal Sunnah : dr kuliah2
Back to top Go down
View user profile
ummu lutfiah



Posts : 1
Join date : 14/06/2009

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Thu Jun 18, 2009 11:48 pm

Assalamualaikum wbt.
Apa khabar semua? perkenalkan diri saya,

Nama : Atiqah Shakirah binti Mohamad Shauki

Tarikh Lahir : 7 December 1987

Tempat Lahir : Hospital Kuala Lumpur

Adik-beradik : Anak ke-6 daripada 6

Sejarah kembara ilmu dari dulu hingga kini :

1- Tadika Al-Mustaqimah - 1993

2- SK Taman Midah - 1994

3- SRK St. Peter, Kudat, Sabah - 1995-1999

4- SK Seri Indera, Kangar, Perlis - 1999

5- SMK Agama Perempuan, Kangar, Perlis - 2000-2004

6- Matrikulasi UiA, Petaling Jaya - 2005

7- UIA, Gombak -2007

Jurusan : Bahasa Arab linguistik minoring Political Science

Tahun Pengajian : 3

Bagaimana kenal manhaj ini?

Semasa masuk matrik UIA. mcm Sajidah, saya pun diperkenalkan oleh lecturer yang sama. Terperanjat seperti rasa ada batu besar menghempap diri, sebab sangat janggal. Waktu tu dah kenal tapi tak mahu ikut sangat. Selalu soal Xifu macam-macam. Sampai xifu cakap " Syakira, kenapa you nampak depress sangat?" Mananya tak depress. Waktu tu susah bebenar nak terima benda baru yang dah lama wujud ni.

Bila dah masuk UIA Gombak, saya "ter"dapat sms daripada seorang kawan tentang perjumpaan Institut Imam Syafie. Saya tak pernah dengar pertubuhan ni. Nama penuh INTIS ni macam menarik, lalu saya pun tergerak hati untuk pergi mendengar dan tengok perjumpaan kat kelas di bawah masjid UIA tu.

Pastu diiklankan pula tentang kuliyyah-kuliyyah. Mungkin Allah dah beri semangat supaya merajinkan diri dengar kuliyyah, barulah faham serba sedikit. Dan sampai sekarang masih berusaha untuk memahami dan mencipta keteguhan melalui kefahaman. queen

Begitulah cerita pertemuan saya. Sekian terima kasih. cheers

Wabillahi taufiq wal hidayah, wassalamualaikumwarahmatullahi wabarakatuh..
Back to top Go down
View user profile
syazwaniadnan



Posts : 1
Join date : 14/06/2009
Age : 30

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Thu Jun 18, 2009 11:59 pm

بسم الله الرحمن الرحيم

Nama: Siti Syazwani bintu Adnan (syazwani)

Tarikh Lahir: 1 Oktober 1986

Latar Belakang Pendidikan:
1. Sek Ren Keb Convent Kota, Perak. (1991)
2. Sek Ren Keb Taman Selasih, Gombak, Selangor. (1992-1993)
3. Sek Ren Taman Samudra a.k. SKUE, Gombak, Selangor. (1993-1998)
4. Sek Men Ugama (Arab) Maahad Muhammadi (Perempuan), Kota Bharu, Kelantan (1999-2004)
5. MCIIUM, PJ. (2005-2007)
6. IIUM, Gombak, Selangor (2007-2011 insya Allah) Major in Arabic Language (Linguistic), minor in IRK (al-quran n as-sunnah), insya Allah

Family Background:
Anak bongsu dari atas. the eldest of 3. heh
Home sweet home di Gombak.

n to my bestest friend, jazahallah sbb mengenalkan sy dengan dunia sebenar.
alhamdulillah 3ala kulli 7al
Back to top Go down
View user profile
abu_abdirrahman



Posts : 1
Join date : 19/06/2009

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Fri Jun 19, 2009 5:00 pm

Assalamualaikum...

Nama: Mohd Ariff bin Sharifudin
Lahir: 6 Julai 1980
Hometown : Subang Jaya, Selangor

Pendidikan:
- SRK Damansara Utama, Petaling Jaya
- Sekolah Rendah Kebangsaan Temenggong 2, Johor Bahru
- Sekolah Agama Larkin Jaya, Johor Bahru
- Sekolah Menengah Kebangsaan Subang Jaya, Selangor
- Maktab Rendah Sains MARA, Jasin
- Matrikulasi Perubatan UIA di IKIP, Kuantan
- Kulliyyah of Medicine IIUM, Kuantan
- Sekarang di Pusat Pengajian Sains Perubatan, Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian

Emel : mohdariffsharifudin@gmail.com

Alamak...rasa macam saya yang paling tua kat sini. Saya dapat invitation via email. Tapi Masri, kalau hang rasa saya terlalu tua utk forum ni, then leave me out takpe. It's OK
Back to top Go down
View user profile
ummil ulfah



Posts : 5
Join date : 15/06/2009
Age : 28
Location : johor

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Fri Jun 19, 2009 6:30 pm

assalamualaikum...
name: ummil ulfah bte fahruddin
tarikh lahir: 4 jun 1988
tempat lahir: kebun teh johor bahru ( ni name tmpt tau bkn lhr kt kebun)
pendidikan: 1- tadika kemas j.b
2- sekolah kebangsaan tanjung puteri
3- sekolah agama dato' onn jaafar
4- sekolah menengah agama arab annur
5- maahad johor ( 3 bulan je )
6- matrikulasi iium pj
7- pusat asasi iium nilai
8- uiam gombak ( kuliyyah ilmu wahyu dan warisan islam department fiqh
dan usul fiqh pengkhususan usul fiqh
latar belakang keluarga: anak ke-6 dr 7 adk beradik
sejarah mengenali sunnah: sejak d matrik uia pj. mmg takdir Allah kn tibe2 terpilih jd bendahari dlm irkss. mase tu presidentnye salman jd bile usrah tu byk la yg die ajr psl sunnah n salafi. pastu die ade wt kelas sifat solat nabi plak 2. tp mase tu tak la byk sgt cabaran n rintangan dr lecturer2 pn tak byk tp bile salman n d geng dh kuar, ktorg mmg kene hentam abes la lg2 mase kt nilai. usrah pn smpi dh tak leh wt lg ape lg program sume proposal ditolak. ade skali tu smpi gaduh ngan ustaz kt dlm kls nahu psl bidaah spmi merah muke ustaz tu.......
Back to top Go down
View user profile
fatimah azzahra



Posts : 3
Join date : 15/06/2009

PostSubject: fatimah azzahra   Fri Jun 19, 2009 6:36 pm

Bismillah..
Nama: Siti fatimah bt mohamed sidek

asal: tanjong karang, selangor

latar belakang pendidikan:
1. Tadika Kemas s.k.batu 9 jalan bomba
2. sek.ren.keb Jalan bomba
3.sek.ren.agama.seri desa, tanjong karang
4. sek.men.agama Tanjong karang
5.Matrikulasi UIAM
6.UIAM

keluarga:
anak ketiga dari empat orang adik beradik, abang,along(LLB UIAM),adik(MRSM JASIN)
ada dua cute nephew: muhammad azizul hakim & muhammad azizul naim

Very Happy


sejarah mengenali sunnah:
dulu sy bkn lah dr golongan yang ambik berat pasal sunnah ni (masa jahil dulu Crying or Very sad ) lps msk matrix br sy tau the truth... terasa naif sangat diri ni..so pada sahabat yang lebih alim.. bantulah sy untuk lebih memahami as-sunnah ini...supaya sy tak kembali kepada masa lalu yang kelam dan suram tu..

ok...best of luck!!!

salam sunny[left]
Back to top Go down
View user profile
Syazwani



Posts : 1
Join date : 18/06/2009
Age : 27
Location : International Islamic University Malaysia

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Tue Jun 23, 2009 2:23 pm

Bismillah...
Perkenalkn diri sy...

Nama: Syazwani Binti Shoib

Tarikh Lahir: 27 Disember 1988

Asal: Kedah D.A

Karier: Pelajar

Pendidikan:
Sek. Keb. Merbok (Pusat) (tahun 1-6)
Sek. Men. Agama. Saadatuddaroin
Maktab Mahmud Merbok
Sek. Men. Agama. an-Nahdzah (6 bln)
Pusat Asasi UIAM PJ & Nilai N.9
UIAM Gombak

Keluarga: Anak ke-2 drpd 3 org adik-beradik (yg sulung abg n yg bongsu adik prmpuan)

Mudah2an kwn2 sume dpt bantu sy dlm memantapkn sunnah dlm diri sy...Jazakallahu Khairan Kathira Very Happy
Back to top Go down
View user profile
abu_muawiyah



Posts : 4
Join date : 14/06/2009
Age : 30
Location : Gombak

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Sat Jun 27, 2009 1:28 pm

syazwaniadnan wrote:
بسم الله الرحمن الرحيم

Nama: Siti Syazwani bintu Adnan (syazwani)

Tarikh Lahir: 1 Oktober 1986

Latar Belakang Pendidikan:
1. Sek Ren Keb Convent Kota, Perak. (1991)
2. Sek Ren Keb Taman Selasih, Gombak, Selangor. (1992-1993)
3. Sek Ren Taman Samudra a.k. SKUE, Gombak, Selangor. (1993-1998)
4. Sek Men Ugama (Arab) Maahad Muhammadi (Perempuan), Kota Bharu, Kelantan (1999-2004)
5. MCIIUM, PJ. (2005-2007)
6. IIUM, Gombak, Selangor (2007-2011 insya Allah) Major in Arabic Language (Linguistic), minor in IRK (al-quran n as-sunnah), insya Allah

hehe,ada jugak anak buah AMAL kat sini..bagus2,bertambah ramai salafiyah dari maahad
Back to top Go down
View user profile http://abu-muawiyah.blogspot.com/
ezzedeen



Posts : 2
Join date : 13/07/2009

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Mon Jul 13, 2009 11:20 am

بسم الله الرحن الرحيم

السلام عليكم...

Nama: Kamaruddin Bin Ahmad

Nickname: Ezzedeen/Deen/Pandang Sari

Asal: Kuching, Sarawak

Pendidikan:
1) Sek Kebangsaan Sambir, Samarahan
2) Sek Kebangsaan Gita, Kuching
3) Sek Men. Ra'yat Tunku Abdul Rahman, Kuching
4) Universiti Kuala Lumpur - Malaysia France Institute (Now)

Umur: 23 Tahun (22 Disember 1986)

Adik-beradik: 11 orang (anak ke-7)

Status: Bujang

Bidang Pengajian: Engineering

Cita-cita: Professional Ustaz (Protaz)...insyaAllah doakan yerk...

Remark: Pendokong Sunnah


SALAM PERKENALAN UNTUK SEMUA SAHABAT2...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Today at 4:36 am

Back to top Go down
 
Mari Berkenalan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
INTIS - Merintis Jalan Sunnah :: Pengenalan :: Taaruf / Berkenal-kenalan-
Jump to: