Memacu arus da'wah berpandukan al-Quran dan as-Sunnah dengan methodologi Salaf. Menggerakkan arus Tajdid, Tasfiyah dan Tarbiyah. Layari laman rasmi INTIS http://intisonline.com
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Mari Berkenalan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
sang murabbi



Posts : 5
Join date : 09/07/2009

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Wed Jul 15, 2009 12:30 am

As-salam
Nama: Muhd Mustaffa Kamal B. Abidin
Pendidikan
SK Sungai Nibong, Sekincan.
SMKA Simpang Lima, Sg. Besar
Kolej Matrikulasi Perak, Gopeng
Universiti Pendidikan Sultan Idris

Anak Bongsu.
Cita-cita: nak jd Protaz/cikgu yg ade ijazah pengajian Islam.
Sejarah kenal sunnah: nanti la cete..malas nak taip panjang sgt...
Back to top Go down
View user profile
hana87



Posts : 2
Join date : 14/06/2009
Age : 29
Location : Palmy NZ

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Mon Jul 20, 2009 7:35 pm

Abu MardiYYah wrote:
hana87 wrote:
Salam


Massey University
Status: Penyokong

Emel: hana_zan@yahoo.com

Wassalam

nak tnya hana87, Massey University tu kat mana? first time dengar..

Dekat Palmerston North.

Dah lama tak jenguk, Sunyi ja forum ni...kalau ada apa-apa update aktiviti INTIS , post la

wassalam
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 183
Join date : 12/06/2009
Age : 29
Location : Tampin

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Wed Sep 30, 2009 9:19 am

Quote :
Dah lama tak jenguk, Sunyi ja forum ni...kalau ada apa-apa update aktiviti INTIS , post la

Assalamualaikum wbt.

Sunyi kerana forumer semua sunyi.
Back to top Go down
View user profile http://intisonline.com
Abu 'Aisyah



Posts : 8
Join date : 04/10/2009
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Sun Oct 04, 2009 12:36 pm

Yusof Bin Yahaya
Selangor
UIAM Gombak
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 183
Join date : 12/06/2009
Age : 29
Location : Tampin

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Sun Oct 04, 2009 3:39 pm

Abu 'Aisyah wrote:
Yusof Bin Yahaya
Selangor
UIAM Gombak

Macam tak ikhlas je taaruf Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://intisonline.com
Abu 'Aisyah



Posts : 8
Join date : 04/10/2009
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Sun Oct 04, 2009 4:22 pm

Admin wrote:
Abu 'Aisyah wrote:
Yusof Bin Yahaya
Selangor
UIAM Gombak

Macam tak ikhlas je taaruf Very Happy

Bukan x ikhlas... tulis hanya ape yg perlu... Cool
Back to top Go down
View user profile
safawati



Posts : 20
Join date : 25/06/2009
Location : iium

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Wed Oct 07, 2009 6:52 pm

Bismillah

Nama: Safawati Safwan

Umur: 21 tahun

Origin : Ampang, Selangor

interest : Sejarah & Tamadun

cinta : Allah & Rasul-Nya S.A.W

Pendidikan


Like a Star @ heaven Sekolah Rendah Taman Kosas (1995-2000)
Like a Star @ heaven Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Indah (2001-2005)
Like a Star @ heaven Pusat Matrikulasi UIAM (2006-2007)
Like a Star @ heaven Main campus UIAM Gombak

^^ mengenali manhaj Al-Sunnah & Salafus soleh dari seorang hamba Allah
^^ terus mengenali dengan mengenali seorang lelaki yg bernama XIFU NASSER
^^ terus memahami dengan bertaqlid
^^ mula memahami dengan bantuan Farah..Ummil...Fatimah
^^ terus mendaki untuk mencari yg realiti & menghapuskan ajaran2 fantasi melalui INTIS
^^ mahu terus gagahkan diri mengembalikan kebenaran yg asli

{ biarlah betapa benci orang pada SEJARAH namun akan terbukti hidup kamu kelam tanpa adanya SEJARAH}
Wink
www.sukapisang.blogspot.com
www.mrcsafiyyah09.blogspot.com


Last edited by safawati on Tue Oct 13, 2009 5:57 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://sukapisang.blogspot.com
S a j i d a



Posts : 7
Join date : 18/06/2009
Age : 29
Location : Ardhul Maliziy

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Thu Oct 08, 2009 7:07 pm

Safa, tak dapat bukak pun web mrc safiyyah?
Back to top Go down
View user profile http://ummuilhami.blogspot.com
safawati



Posts : 20
Join date : 25/06/2009
Location : iium

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Tue Oct 13, 2009 5:58 pm

without 09 kak..huhu..tersalah...=)
asif jiddan...
Back to top Go down
View user profile http://sukapisang.blogspot.com
Luklukbaidoa



Posts : 1
Join date : 16/06/2009
Age : 27
Location : Taman Melati, Kuala Lumpur

PostSubject: Subject: Mari Berkenalan   Sun Nov 29, 2009 7:35 pm



blog url : www.luklukbaidoa.blogspot.com


Last edited by Luklukbaidoa on Mon Dec 31, 2012 8:19 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.luklukbaidoa.blogspot.com
safawati



Posts : 20
Join date : 25/06/2009
Location : iium

PostSubject: sedikit penambahan dari ruangan ta'aruf   Tue Dec 29, 2009 9:00 pm



>>>

sebelum mengenali sunnah saya selalu didedahkan dengan tariqat
ini kerana "ayahanda" seorang pengikut tareqat dan berkepercayaan bahawa dia adalah keturunan "wali 9"
namun percaya atau tak saya sentiasa menjadi insan yg tak berminat utk mempelajarinya meskipun "ayahanda" saya memaksa..
tak pernah join tahlil, tak pernah gi majlis persandingan, tak pernah nak faham kitab yg selalu kena baca setiap lepas maghrib sejak umur 7 tahun iaitu kitab "safinah al-najjah" BUT selalu kena join baca yassin malam jumaat...
namun, oleh kerana diri ni perempuan, jadi dia tidak mahu terus memaksa...
akhirnya bertemu dgn "seseorang" yg mendedahkan ttg sunnah ni bersama temannya yg bernama nazeremi
class CCT di matrikulasi PJ yg diajarkan oleh xifu naser byk membawa saya mengenali sunnah..
bermula dgn hafiz firdaus ke syahkirit kemudian ke ustaz maszlee then ke salman and then ke abu hafiz and ke fatimah,Ummil, farah then Ismail Omar dan akhirnya ke INTIS...
itulah perjalanannya...
perjalanan mengenalinya amat manis walaupun ada sebutir kemasaman, namun ianya menarik untuk ditempuhi...
syukur, pertemuan & perkenalan dengan muslimat INTIS byk memberi ruang pada saya yg "fajir" ni utk belajar bersama mereka..

"sunnah itu indah, sunnah itu hujah, sunnah itu madah, sunnah itu mudah"
salam 'alaik cat
Back to top Go down
View user profile http://sukapisang.blogspot.com
sokha



Posts : 1
Join date : 21/03/2010

PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Sun Mar 21, 2010 10:33 pm

Nama:muhammad sofiyuddin bin muhamad khalid
Lahir: 16 februari 1992
Lokasi:kampung pasir panjang,skinchan,selangor
Karier:pelajar
Pendidikan:
taski ABIM
sk pasir panjang
smka simpang lima,sg.besar,selangor
Status: Bujang
hobi:membaca dan mengkaji..
Emel:radensokha16@yahoo.com

dapat fikrah dari pengalaman jmpe ramai org.trmasuk saudara abu hafiz UIA.suka mmahami stu2 idea mlalui pmerhatian dan berknalan dgn aktivis2 dlm stu2 fikrah.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mari Berkenalan   Today at 4:37 am

Back to top Go down
 
Mari Berkenalan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
INTIS - Merintis Jalan Sunnah :: Pengenalan :: Taaruf / Berkenal-kenalan-
Jump to: